Conferința „Călătorie în jurul lumii, în 8 reportaje. Internaționalizarea jurnalismului”

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest

Andreea Archip s-a născut acum 36 de ani, a copilărit pe malul Ozanei, în satul Timișești, de unde vine apa aia bună la robinetele ieșenilor. A avut o copilărie ca a unui Ion Creangă, tot pe malul Ozanei, dar în varianta 1990. A învățat tot timpul bine la școală și a crescut într-un mediu în care oameni cu școală și cu mai puțină școală i-au repetat obsesiv „trebuie să înveți dacă vrei o viață mai bună”. A făcut liceul în Târgu Neamț și când toți profesorii o împingeau către o facultate „reală” a avut primul moment de rebeliune: a ales să dea la Jurnalism. Așa a ajuns la Iași și așa i-a devenit studentă profesorului Daniel Condurache despre care spune că a fost una dintre întâlnirile fundamentale ale vieții sale și căruia îi datorează imens în devenirea sa. 

În timpul studenției a primit o bursă din partea clubului Rotary Iași 2000 oferită și cu sprijinul lui Graham Jackson (PDG, D1280) cel care a organizat o strângere de fonduri având drept colaboratori – studenți de la Performing Arts – Pendleton College, Salford, England

Unul dintre primele sale articole publicate în Opinia Studențească a fost răsplătit cu un premiu. Articolul său a prezentat cel mai lung și frumos proiect al RC Iași 2000 – Ludoteca Pinocchio de la Spitalul de Copii din Iași.

În prezent, Andreea este jurnalist la Libertatea și redactor-șef la platforma de educație Școala 9. Îi place să fac sport, să facă drumeții pe munte și să gătească.

Poți da share la această postare!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin